Fastighetsmagnaterna – Joakim Alm

Joakim Alm

Alm Equity AB grundades 2006 av Joakim Alm. Bolaget investerar i fastigheter och fastighetsbolag. Alm Equity kallar dem bostadsutvecklingsföretag men det är samma sak, bara ett sätt att försöka framställe det som fräckare än det är. Dessutom investerar de i företag som förvaltar fastigheter. 2012 börsnoterades företaget.

Innan han grundade sitt fastighetsbolag hade han startat Gula Tidningen i Storbritannien, Indien och Australien.

2017 köptes fastighetsföretaget Småa AB. Småa grundades ursprungligen 1927 som ett egnahemsbolag med namnet Småstugebyrån av Stockholms stad.

2020 börsnoterades dotterbolaget Svenska Nyttobostäder.

År 2021 köptes Järntorget (inkl. Abacus). Järntorget AB bildades som ett familjeföretag på 1970-talet medan Byggnads AB Abacus grundades 1941. 2006 förvärvades Abacus av Järntorget-koncernen.

I år har fastighetsförvaltningsföretaget Klövern AB bildats tillsammans med Corem Property Group AB.

Alm Equity

Alm Equity AB har en mängd dotterbolag i fastighetsbranschen där Småa Holding AB är moderbolag i den största gruppen av bolag som ingår i koncernen. Men det finns en mängd andra bolag med en mängd olika namn.

Småa Holding AB, Abacus Bostad AB, Järntorget AB och ALM Bostad AB sysslar med vad som kallas projektutveckling. Det är vad jag förstår inget annat än byggande och ägande av fastigheter som sedan säljs till privatpersoner eller sköts av någon annan, dvs något förvaltningsbolag.

Företaget äger också byggföretag som Bomodul i Bodafors AB som tillverkar färdiga trämoduler för husbyggen. Företaget var tidigare ett dotterbolag till Järntorget. Ett annat byggbolag är 2XA Entreprenad AB. Byggbolagen har sammanlagt cirka 60 anställda. De bygger främst åt andra bolag inom koncernen.

Till slut äger företaget också företaget Your Block som tillhandahåller IT-tjänster online (molntjänster) för fastighetsbolag.

När det gäller fastighets- och bostadsförvaltning äger bolaget del i Svenska Nyttobostäder och Klövern.

Ägare och styrelse

Ägare av Alm Equity AB är Joakim Alm med familj som kontrollerar 50.6% av rösterna och 26,5% av kapitalet genom bolag och privat ägande. I styrelsen för företaget ingår Maria Wideroth (ordf), Joakim Alm (VD), Johan Unger, Johan Wachtmeister och Gereard Versteegh.

Svenska Nyttobostäder

Svenska Nyttobostäder AB äger och förvaltar lägenheter i Stockholmsområdet. Alm Equity AB är huvudägare med 49% av rösterna och 45% av kapitalet. Styrelsen består av Emma Norburg (ordf), Joakim Alm, Jonas Bengtsson, Frida Holmberg, Gunilla Högbom och Hanna Wachtmeister.

Klövern

Klövern är ett nybildat bolag med inriktning på fastighetsförvaltning. ALM Equity och Corem Property Group äger 49% var i bolaget.

Läs mer:

2 svar på ”Fastighetsmagnaterna – Joakim Alm”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.