Fastighetsmagnaterna – Jacob Karlsson

Jacob Karlsson

K-fastigheter startades 2010 av den tidigare elitidrottaren Jacob Karlsson som var både motocrossförare och långdistanslöpare. Under en motocrosstävling år 2008 skadade han sig allvarligt och fick lämna elitidrotten. Istället började han bygga hus. Först villor men sen blev det lägenheter i det nybildade bolaget.

I februari 2011 blev Erik Selin delägare i K-fastigheter eller K-Fast Holding AB som moderbolaget formellt heter. K-fastigheter är både ett fastighetsbolag och ett byggföretag som producerar de egna husen. Husens delar prefabriceras och företaget ett antal standardmodeller, så kallade koncepthus.

2019 börsnoterades K-Fast Holding AB. Numera äger Erik Selin Fastigheter AB 34,8% av aktierna och 39,3% av rösterna i företaget och Jacob Karlssons personliga holdingbolag Jacob Karlsson AB lika mycket. Bolaget är så högt värderat att Jacob Karlsson tagit sig in på listan över Sveriges rikaste fastighetsägare.

Företaget äger lägenhetsfastigheter i framförallt Skåne, men även i Göteborg och Växjö mer flera orter. Totalt förvaltades 2 700 lägenheter i slutet av 2021. Det sammanlagda fastighetsvärdet var nästan 7 miljarder. Antalet anställda är cirka 700.

Styrelsen i företaget består av Erik Selin (ordf), Ulf Johansson, Christian Karlsson, Sara Mindus, Jesper Mårtensson och Jacob Karlsson (VD).

K-fastigheter är delägare i Mjöbäcks Entreprenad AB med 25% av aktierna. Resten ägs av Julia Isabella Prissberg Nergården.

Läs mer:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.