Skogsbolagen – Hällefors Tierp Skogar

Hällefors-Tierp Skogar AB bildades 2019 när Bergvik Skog AB upplöstes. Bolaget tog över 100 000 ha mark varav 82 000 ha produktiv skogsmark från Bergvik Skog AB. Företaget hanterar också en mängd nyttjanderättigheter för jakt, fiske, vindkraft, jordbruk med mera.

Skogsmarken företaget äger består av två områden. Ett kring Hällefors i Västmanland och ett kring Tierp i Uppland. En gång i tiden ägdes denna mark i huvudsak av två bruksföretag, AB Hellefors Bruk (tidigare Wargöns AB) och Gimo-Österby AB. Hellefors Bruk drev både skogsindustri och stålindustri medan Gimo-Österby var ett rent järn- och stålföretag.

Via Billeruds AB kom marken kring Hällefors senare att hamna i Bergvik Skog AB medan marken kring Tierp hamnade i Bergvik Skog AB via Korsnäs AB.

Ägare av Hällefors Tierp Skogar AB är Länsförsäkringar. Styrelsen utgörs av Beatrice Kämpe-Nikolausson (ordf), Ann-Christine Norrström, Jonas Rosman och Jan-Olof Torstensson.

Läs mer:

3 svar på “Skogsbolagen – Hällefors Tierp Skogar”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.