Fastighetsmagnaterna – Lindgren

Olov Lindgren AB är moderbolag i en fastighetskoncern. Ägare är arvtagare till grundaren Olov Lindgren. Störste ägare är Mats Litsander som äger mellan 25 och 50%. Andra delägare är bl.a. Kerstin Lindgren, Björn Lindgren, Per Lindgren och Maj Kerstin Friberg samt fler personer i familjen Friberg.

Sven Renström är VD. Styrelsen består av Jan-Olof Ellström (ordf.), Björn Lindgren, Ann-Christine Litsander, Mats Litsander (gift med Ann-Christine Litsander), Sofia Friberg, Per Lindgren (eventuellt son till Björn Lindgren) och Caroline Litsander (troligen dotter till Mats och Ann-Christine Litsander). Familjen Lindgren tillhör sammantaget Sveriges allra rikaste fastighetsägare. I företaget arbetar också Henrik Litsander och Johan Lindgren.

Olov Lindgrens föddes och växte upp på Södermalm i Stockholm. Familjen med totalt 4 barn bodde i en enrumslägenhet. När Olov Lindgren var 18 år började han arbeta på bygge. Först som baljrunkare åt murarna sedan som snickarhantlangare.

1929 började Olov Lindgren studera på kvällarna på Tekniska Institutet till ingenjör. Så småningom fick han diverse ritarbeten och ett stadigt jobb hos en byggmästare där han räknade på byggen. 1938 etablerade Olov Lindgren sig som egen byggmästare och hann bygga tre hus innan krigsutbrottet 1939. Företaget har främst byggt lägenhetshus i centrala delar av Stockholm

Företaget är idag i huvudsak en fastighetsägare och inte byggmästare. De äger idag 115 fastigheter i Stockholm. Huvudsakligen centralt. Antalet anställda är omkring 80 personer.

Läs mer:

Ett svar på “Fastighetsmagnaterna – Lindgren”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.