Skogsbolagen – Kopparfors Skogar

Kopparfors Skogar AB bildades 2018 i samband med omstruktureringen av Bergvik Skog AB. Det är ett helägt dotterbolag till familjen Wallenbergs FAM AB. FAM ägs av de tre största Wallenbergstiftelserna.

Bolaget har fått sitt namn efter ett tidigare skogsföretag som ägdes av familjen Wallenberg. Namnet på det bolaget var Kopparfors AB. Det är också till stor del de skogar som en gång i tiden ägdes av det företaget som idag ägs av Kopparfors Skogar.

I mellansverige äger Kopparfors Skogar drygt 283 000 hektar, varav knappt 230 000 hektar är produktiv skogsmark. Företaget är en av Sveriges största markägare. Den årliga avverkningsvolymen ligger på ungefär 700 000 kubikmeter.

Kopparfors skogsinnehav

Kopparfors Skogar arrenderar också ut mark för vindkraftverk. Idag finns 145 vindkraftverk på bolagets mark.

Kopparfors Skogar upplåter dessutom mark och vatten för bland annat jakt och fiske. Bolaget hanterar ungefär 2 400 avtalade nyttjanderätter på markinnehavet. Antalet anställda i företaget är nästan 30 personer.

Styrelsen i bolaget är Johan Trolle-Löwen (ordf), Håkan Buskhe, Tomas Thuresson, Caroline Ankarcrona (född Wallenberg), och Magnus Björn Fernström. VD är Per Österberg och vice VD är Magnus Bauer.

Läs mer:

2 svar på “Skogsbolagen – Kopparfors Skogar”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.