Fastighetsmagnaterna – Marjan Dragicevic

Marjan Dragicevic började med att driva ett företag som levererade råvaror till korvfabriker. Av allt att döma drev han det ihop med en bror, Mille Miladin Dragicevic. Bolaget hette S-Kon Kött. Därefter ska de ha köpt aktier i flera bolag, finansierat genom vinster i köttföretaget. En del av de köpta aktierna var aktier i fastighetsbolag.

Ett av de större innehaven var i fastighetsbolaget Dagon där bröderna Dragicevic, via bolaget S-Kon, blev en av de tio största ägarna efter att vid ett flertal tillfällen ökat sitt innehav. Dagon köptes senare av fastighetsbolaget Klövern med Rutger Arnhult i spetsen.

S-Kon gjordes om till fastighetsbolag men verkar inet existera längre.

Dragfast AB

2010 bildades fastighetsbolaget Dragfast AB. Dragfast AB äges till 100% av Marjan Dragicevic och i styrelsen sitter han som ordinarie med sönerna Mikael Miodrag Dragicevic och Markus Marko Dragicevic som suppleant. Den sistnämnde äger för sin del Dragmark Invest AB medan Mikael Miodrag Dragicevic äger MMD Fastighets AB.

Idag är Marjan Dragicevic direkt och genom Dragfast AB en av de större ägarna I SBB med sammanlagt 13,25 av rösterna och 8,5% av kapitalet. Det gör honom till den näst störste ägaren i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) rent röstmässigt men kapitalmässigt är han störst. Ilija Batljan är störste ägare röstmässigt.

Styrelsen i SBB består av Lennart Schuss (ordf), Ilija Batljan (VD), Sven-Olof Johansson, Fredrik Svensson, Hans Runesten, Eva Swartz Grimaldi och Anne-Grete Strøm-Erichsen.

I fastighetsbolaget Cibus Nordic Real Estate AB är Marjan Dragicevic näst störste ägare med 6,86% av röster och kapital via Dragfast AB och personligt aktieiinehav. Störste ägare är 4:e AP-fonden med 7,63%. Bolaget AB Sagax äger 5,74%. Styrelsemedlemmar i Cibus Nordic Real Estate AB är Patrick Gylling (ordf), Elisabeth Norman, Victoria Skoglund, Stefan Gattberg och Nils Styf.

Mille Mildain Dragicevics äger idag Pepparholmen Fastighet och Konsult AB medan hans son Filip Kristian Dragicevic äger Dragvik Invest AB.

Läs mer:

Ett svar på ”Fastighetsmagnaterna – Marjan Dragicevic”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.