Fastighetsmagnaterna – Olsson

Familjen Olsson i Göteborg har blivit rika på skrot och fartyg. Stena Metall AB och Stena AB med flera företag. Ett av deras många företag är också Stena Fastigheter AB som är ett dotterbolag till Stena AB vilket Stena Rederi AB också är.

Stena Fastigheter AB grundades faktiskt redan 1952 och är därmed ett gammal företag. Men då hade det nog ett annat namn. För Stena-koncnernen ska inte ha börjat med fastigheter förrän 1981 då de köpte ett bygg- och fastighetsföretag-

Genom en lång rad dotterbolag äger företaget en massa fastigheter och bolaget är en Sveriges 10 största hyresvärdar. I Göteborg är det den 4:e största hyresvärden och den största privatägda hyresvärden.

Bolaget har 26 000 lägenheter i hela Sverige varav 7 900 i Göteborg. Förutom i Göteborg äger de också fastigheter i Stockholm, Malmö, Uppsala, Danderyd, Haninge, Järfälla, Nacka, Solna, Upplands Väsby, Värmdö, Mölndal, Kungsbacka, Lund, Landskrona och Lomma.

Dan Olsson

I styrelsen sitter Dan Olsson (ordf), Cecilia Fasth (VD), Claes-Göran Lyrhem, Caroline Ullman Hammer, Peter Claesson, Jerker Johansson och Ulla Bergström.

När det gäller moderbolaget Stena AB består styrelsen av Gunnar Brock (ordf), Dan Olsson (VD), Christian Caspar, Vivienne Cox, Marie Eriksson, Casper von Koskull, Peter Laurin, William Olsson och Anne-Marie Pouteaux samt Daniel Holmgren, Mikael Johansson och Pia Carlsson som representanter för de anställda.

Dan Olsson, Marie Eriksson och William Olsson representerar ägarfamiljen.

Läs mer:

Ett svar på ”Fastighetsmagnaterna – Olsson”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.