Energibolagen – Svea Solar

Svea Solar startades av Erik Martinson och Björn Lind 2013. Från 2020 och fram till 2022 var Axsol AB delägare i företaget. Bolaget som formellt heter SVEA renewable solar AB projekterar, bygger och deläger solcellsanläggningar. Både i Sverige och utomlands där bolaget har dotterbolag i Tyskland, Spanien, Italien och Storbritannien.

Moderbolaget i koncernen heter BEA Holding AB. Förutom SVEA renewable solar AB äger de också det publika företaget SVEA renewable Solar SPV AB som startades 2021.

Störste ägare i Svea Solar är idag riskkapitalbolaget Altor som 2022 övertog hela Axsols aktiepost. Även Björn Lind och Erik Martinson liksom US-amerikanska amerikanska Carval Investors är delägare i företaget. Altors huvudägare är Harald Mix.

Styrelsen i bolaget består av Erik Martinson (VD), Tore Myrholt (ordf), Anne Martinson, Lars Jonas Arvidsson, Magnus Ledin och Herman Korsgaard (representant för Altor). Antalet anställda är cirka 1 100.

Svea Solar har under våren 2023 anklagats för att slarva med installationerna av solceller och de har fått in flera anmälningar om problem.

Läs mer:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.