Energibolagen – W3 Energy

W3 Energy är ett av de fyra stora driftbolagen för svensk vindkraft. De andra är Arise, OX2 och Eolus Vind. W3 Renewables AB som bolaget formellt verkar heta är det tidigare Svevind Solutions AB som var ett dotterbolag till Svevind AB. Efter att företaget köpts ut av den tidigare företagsledningen bytte det namn.

Huvudägare i W3 Renewables AB moderbolag Highriver Invest AB är Per Olofsson som också är styrelseordförande i W3 Renewables AB. VD, styrelseledamot och delägare är Per Dunder. Övriga styrelseledamöter är Johanna Rådeström och Marie Nilsson. Huvudkontoret finns i Umeå.

Företaget förvaltar vinkraftverk och vindkraftsparker med en installerad effekt på mer än 1 600 MW om vi också räknar anläggningar som håller på att byggas. Huvuddelen av de förvaltade anläggningarna finns i Markbygden vid Piteå. De ägs bland annat av kinesiska statens CGN och riskkapitalbolaget Luxcara.

Läs mer:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.