Energibolagen – SR Energy

SR Energy- Scandinavian Renewable startades år 2006 inom Stena-koncernen som Stena Renewable som ett rent vindkraftsbolag. År 2018 gick försäkringsbolagen AMF och KLP in som delägare och 2021 gick försäkringsbolaget Alecta in som delägare. AMF och KLP äger 30% vardera medan Stena Adactum och Alecta äger 20% var.

Formellt heter bolaget numera SR Energy AB. Huvudkontoret finns i Göteborg. Som brukligt är bland vindkraftsbolag har de en rad dotterbolag för olika projekt och drift av vindkraftsparker.

Bolaget projekterar, bygger och förvaltar sina egna vindkraftsparker för ett långsiktigt ägande. Bolaget driver i dag 115 vindkraftverk och har en mängd verka som kommer att stå färdiga 2022 och 2023. Sammanlagd installerad effekt är på mer än 700 MW. 2024 beräknas den installerade effekten ha ökat till 900 MW.

I styrelsen för företaget sitter Johan Wester (ordf), Kristin Melsnes, Aage Schaanning, Jenny Larsson, Henrik Munthe, Frans Heijbel och Katarina Anna Maria Romberg. VD är Peter Zachrisson.

Bild: SR Energy
Läs mer:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.