Bokmånglarna – Nextory AB

I Sveriges finns tre stora så kallade abonnemangstjänster för ljudböcker och e-böcker. De tre är Storytel AB, BookBeat AB och Nextory AB. Storytel AB är det största bolaget med BookBeat AB som tvåa och Nextory AB som trea. BookBeat AB ingår i Bonnierskoncernen.

Ägare av Nextory AB är bland annat Erik Selin, CNI, Industrifonden, LK Finans AB, ACACIA och Frescano Group (ägt av Ninos Malki och Shadi Bitar). Frescano Group AB är ett mindre bokförlag som har dotterbolaget Svenska Julförlaget AB, Shadi Bitar och Ninos Malki äger också Nextory Development AB.

I styrelsen för Nextory AB ingår Fredrik Månsson (ordf), Helena Herlogsson, Lars-Erik Blom, Tore Tolke, Ulrika Viklund, Per Skyttval och Ola Strömberg. Styrelsen för Frescano Group AB består för sin del av Fredrik Månsson, Helena Herlogsson, Shadi Bitar (ordf. och VD), Ninos Malki och Özkan Ego.

Historia

Nextory AB grundades i Stockholm av Shadi Bitar och Ninos Malki år 2015. Sen dess har de expanderat till flera länder i Europa samt tagit in nytt kapital genom nya delägare. Redan 2003 hade de startat ljudboksförlaget Earbooks som dock såldes till Storytel år 2013. Senare startade de Svenska Julförlaget AB och Ljudboksgruppen som år 2015 blev Nextory AB.

Läs mer:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.