Da Matteo

Da Matteo är en kafékedja med 5 kaféer i Göteborg. bestående av tre bolag, moderbolaget Da Matteo AB och dotterbolagen da Matteo Kafferosteri AB och Kaffelabbet MWJ AB. Kaféverksamheten bedrivs i det sistnämnda bolaget. Det totala antalet anställda i DA Matteo-koncernen är ett 30-tal.

Da Matteo har ett flertal gånger fått priser som bästa kafé och liknande.

Ägaren bakom Da Matteo, Matts Johansson, startade sitt först kafé 1993. Det var Café Java på Vasagatan. Två år senare öppnades Caffé Espresso i Victoriapassagen i en väldigt liten lokal. Några år senare sålde de dock kaféerna.

2003 öppnade han återigen kafé, nu på Marstrand, i samma hus som Matts Johansson och hans familj bodde i. Detta kafé fick namnet da Matteo. Samma år övertogs också kaféet i Victoriapassagen igen och döptes även detta till da Matteo. Kafét på Marstrand stängdes år 2007 och istället öppnades ett kafé på Vallgatan i Göteborg med eget rosteri. 2010 flyttades rosteriet till Magasinsgatan 17 A där företaget också startade ett bageri och ett nytt kafé.

Företaget har också försökt starta kafé i Borås, men det misslyckades ekonomiskt.

Företaget går knappt med vinst och så har det varit ett längre tag förutom de år de haft en stor förlust.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.