Bertil Hult – egentligen en Bonnier?

Tidningen Resume har presenterat uppgifter som kan tyda på att Bertil Hults biologiske far är Tor Bonnier. Om det är så kan naturligtvis detta ha spelat en stor roll för att Bertil Hult lyckades bygga upp sitt stora företag, EF Education. Lån i banker, kontakter och annat kommer liksom automatiskt om man tillhör en familj i den svenska eliten. Vad som i alla fall är sant är att Bertil Hult får pengar från två försäkringar som Tor Bonnier tecknat:

Tor Bonnier har tecknat två pensionsförsäkringar med Bertil E Hult som medförsäkrad. När Tor Bonnier avlider börjar pensionerna betalas ut månadsvis till Bertil Hult så länge han lever. Om Bertil Hult skulle ha avlidit före Tor Bonnier står fru Svea Hult som förmånstagare. Det samlade värdet på försäkringarna var 1976 knappt 80?000 kronor.

Försäkringarna säger i sig inget om eventuellt faderskap. Men Bertil Hults ”officiella” fader Eric Hult avled redan 1962. Han hade skilt sig från Bertil Hults mor Svea 1953 och gift om sig med en tandläkare. I advokat Eric Hults testamente står:

”Härefter följande förordnanden äro givna i beaktande av att jag ej är biologisk fader till Bertil Hult samt av att hans fader, enligt uppgift från hans moder, för honom tecknat livränteförsäkring, varigenom han under sin livstid är tillförsäkrad ett månatligen utfallande livräntebelopp.”

Skrivningen anfördes för att ­motivera att Bertil Hult endast skulle få sin laglott av arvet. Resten av kvarlåtenskapen gick till sonen Anders.

Bertil Hult har svarat tidningen Resume så här:

”Jag kan bekräfta till dig, som jag under årens lopp gjort till nu ett 10-tal av dina kollegor, att jag endast har haft en far; advokaten Eric Hult. /…/ Han sa ofta ’Bertil, om du inte kan klara av att ta en akademisk examen med följande yrke så tycker jag att du ska bli affärsman. Jag är övertygad om att det kommer att bli bra’. Det var den uppmaning som gjorde att jag så småningom slutade mina studier och gick in på affärsmannabanan. I mina ögon var min far en underbar och kärleksfull person och jag saknar honom mycket än i dag”, avslutar Bertil Hult sitt mejl till tidningen.

Det stämmer ju säkert, men inget i det Bertil Hult skrivit till tidningen Resume förändrar något i sak. Tor Bonnier kan ändå vara Bertil Hults biologiske far.

Ursprungligen på Svensson-bloggen 2011.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.