Ägarutredningen – von Kantzow och Lindén

Inlägget är del 12 av 19 i serien Ägarutredningen 1988

Släkten von Kantzow har sedan 1900-talets början haft ägarintressen i företaget Kanthal (tidigare Bultfabriks AB). Först efter det att släkten Söderberg under 1980-talet avyttrat sina intressen i företaget blev emellertid von Kantzow, tillsammans med dåvarande direktören vid Volvo, Ulf Lindén, största ägare i Kanthal. Ulf Lindén var också huvudägare i Beckerintressenter som i sin tur innehade aktiemajoriteten i företaget Beckers. Efter 1985 har släkten von Kantzow sålt sitt innehav till Lindén.

Ägarutredningen SOU 1988:38

Navigation<< Ägarutredningen – OlssonÄgarutredningen – Penser >>
Advertisements

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.