Bennet

Inlägget är del 1 av 1 i serien Bennet
  • Bennet

Många partier tycks ha sin egen storkapitalist. Moderaterna har Douglas, folkpartiet harAx:son Johnson, junilistan har Hagströmer och socialdemokraterna har Carl Bennet, den adlige huvudmannen i en av Sveriges 15 största finansfamiljer. Till och med vänsterpartiet hade en egen storkapitalist en gång i tiden, Refaat El-Sayed.

Som finansfamilj är Bennet ganska ny. Makten och inflytande har byggt upp från 1980-talets slut och framåt. maktbolaget är Carl Bennet AB som inklusive sitt dotterbolag Lifco har cirka 2 300 anställda. i Carl Bennet AB äger familjen Bennet 100%. Via Carl Bennet AB kontrolleras Getinge (CBAB 48,8%) med 10 400 anställda och Elanders (CBAB 45%) med 1 700 anställda. Totalt finns nästan 15 000 anställda i bolag som Bennet kontrollerar.

Själv sitter Carl Bennet i styrelserna för Carl Bennet AB, Getinge, Elanders, Lifco, Boliden och SSAB. Andra makthavare i gruppen är Johan Stern som sitter i styrelserna för Carl Bennet AB, Getinge, Elanders, Lifco, Healthinvest Partners, Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket och Strand Kapitalförvaltning AB och Axel Wachtmeister som sitter i bl.a. Carl Bennet AB, Lifco och en del andra dotetrbolag till Carl Bennet AB.

Den relativt nära relationen mellan Carl Bennet och socialdemokratin är förmodligen en av orsakerna till att sossarna inte vill återinföra förmögenhetsskatt och en mer rättvis fastighetsskatt.

Läs mer: Makthavare.se, SVD, Affärsvärlden1, Realtid, VA1, DI, Världen idag,Nina Unesi, Affärsvärlden2, DN, GP, Dagens Arbete, Dagens PS, VA2,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,, , ,

  • Bennet Trim Tabs
    Bennett Trim Tabs are designed and manufactured with pride at the Bennett Marine plant in Deerfield Beach Florida- Every Bennett system carries with it an accumulation of nearly 40 years of research development and testing and is designed to provide years of dependable service-Every trim tab is sheared and bent? not welded- Welding alters the properties of stainless steel which invites corrosion- Bennett actuators feature patented through-hull hydraulics- There are no vulnerable external hoses to decay- Plus every Hydraulic Power Unit is tested by both person and computer to insure this reliable unit deflects the trim tabs holds firmly during use and retracts smoothly-Sport TabsBennett's new M80 Sport Tabs are ideal for boats in the 17 - 23 range- Their unique Batwing design provides 30% more lift than conventional Trim Tabs- Space saving design insures easy installation on virtually any transom- Designed with ease of installation in mind the M80 Kit includes an installation video- Product: BENNETT TRIM TABS M120 SPORT TAB SYSTEM Manufacturer: BENNETT TRIM TABS Manufacturer Part No: M120 UPC: SKU: CW16891
    $538.90  from Walmart US
Advertisements

En reaktion på ”Bennet