Hjörne

Familjen Hjörne kontrollerar medieföretaget Stampen och är vid sidan av Bonniers, Stenbeck och Schibsted-gruppen en av de fyra mediekoncerner som dominerar Sveriges mediaindustri och Sveriges opinionsbildning.

I Stampen ingår Hjörnes flaggskepp, Göteborgs-Posten, idag kanske den bästa dagstidningen bland de stora (DN, SVD, SDS, GP, AB och EX). GP är fortsatt socialiberal och har inte hemfallit åt den nyliberala vulgariteten som finns på SVD:s eller DN:s ledarsidor eller DN:s extremt politiserande nyhetsbevakning. I övrigt kontrollerar familjen Hjörne media totalt i stora delar av Västsverige (Bohusläningen, Ttela, Hallands-Nyheter, Hallands-Posten m.fl.) och man trycker (tryckeriföretaget V-Tab) även delar av AB:s och SVD:s upplagor samt en mängd andra tidningar man inte äger själva.

Totalt finns omkring 7 000 anställda i Stampen-koncernen och bland makthavarna märks Peter Hjörne, hans dotter Johanna Hjörne Meyer och Tomas Brunegård.

Läs mer om Hjörne: DI1, SVD1, SVD2, Proletären, Resumé, ETC, DI2,Affärsvärlden, AB, Medievärlden1, Journalisten, Medievärlden2, VA,

Ursprungligen publicerat 2008 på Svensson-bloggen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ett svar på “Hjörne”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.