Kungens vänner – Bertil Nordström

Bertil Nordström är en av de personer som ingår eller i alla fall har varit medlem i den så kallade Gubbtolvan, en klubb för rika överklassgubbar inklusive kungen, Carl VXI Gustaf. Enligt Aftonbladet så är det förutom dem jag redan uppgett eller gissat, Fredrik Ramberg, Erik Lallerstedt, kungen, Johan Åkerhielm och Carl-Adam Lewenhaupt, också Stefan Persson (HM), Bertil Nordström, Christer TegnérAnders PhilipsonAnders Lettström och Pieter Tham (HM) som är medlemmar i Gubbtolvan.

Det blir elva stycken och det borde alltså vara en person till eftersom Carl Adam Lewenhaupt uppgett att man alltid ska var tolv medlemmar som namnet anger. Enligt tidningen S är finansmannen Patrik Brummer medlem i Gubbtolvan. Samma tidning uppger att det ska vara 12 delägare i aktiebolaget. Kungen är knappast en av dem. Då blir det likförbannat elva. Dessa olika uppgifter är vad jag förstår något osäkra.

Carl-Adam Lewenhaupt är den som driver företagen Gubbtolvan och Noppes och han gör det tillsammans med sin fru Lee Lewenhaupt. Carl-Adam Lewenhaupt vill inte avslöja nåt mer om klubben eller om medlemsskapet, men det mest tyder på en klubb med mycket gammaldags och sexistiska inställningar till kvinnor. De tolv medlemmarna brukar träffas på den privata medlemsklubben Noppes. Noppes kallas ibland för den adliga köttmarknaden. Det är medelålders mycket rika män som umgås med mycket unga kvinnor. Men det är något som Carl-Adam Lewenhaupt finner befängt. Gubbtolvan är i alla fall ett aktiebolag som hyr lokalen som Noppes ligger i. I styrelsen för Noppes sitter bl.a. Carl-Adam Lewenhaupt, Erik Lallerstedt och Christer Tegnér.

Bertil Nordström är en gammal och nära vän till kungahuset. En vän som umgås privat med kungafamiljen. När hans barn döptes år 1988 så var hela kungafamiljen på plats i Dalby kyrka i Värmland. Kungen och Silvia var också gäster på Bertil Nordströms första bröllop med Yuri Gadelius år 1976. Därefter har han också varit gift med Catrine Nordström. Han har barn med bägge sina tidigare fruar. Det har också funnits rykten om att han skulle ha barn med en tredje kvinna, men detta förnekas av henne.

2005 rapporterade Expressen att Bertil Nordström var tillsammans med Agnetha FältskogEnligt uppgifter i media är de inte längre tillsammans. Han har ofta setts festa med andra kungavänner som exempelvis Christer Gustafsson på olika klubbar och lokaler dit överklassen i Stockholm behagar gå.

Nordström har eller har haft ett företag som hyr ut mattor till utställningsmontrar, handlar med värdepapper och förvaltar fastigheter. Han har en bostad på Beckholmen, en av Stockholms exklusivaste adresser, och en gård med hjorthägn nära Uppsala. I likhet med kungahuset så är Bertil Nordström också vän med EF:s ägare Bertil Hult.

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen 2011.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.