Thomas – Färdig Betong

AB Färdig Betong grundades år 1934 av Martin Thomas. Den första fabriken för fabriksbetong uppfördes i Karlstad 1954. Idag är Färdig Betong en av Sveriges största leverantörer av fabriksbetong. Företaget har 34 aktiva fabriker för fabriksbetong och 2 plattbärlagsfabriker. Antalet anställda är cirka 300 personer. Bolaget ingår i den internationella koncernen Thomas Concrete Group som har ungefär 1 000 anställda.

Martin Thomas var en av grundarna av Svenska Fabriksbetongföreningen och var styrelseordförande 1975-1987. Han var även aktiv i bildandet av den europeiska fabriksbetongorganisationen ERMCO och under ett tiotal år dess vice ordförande.

Jan Thomas, son till Martin Thomas, var VD i Thomas Concrete Group från år 1987 till 2012. VD idag är Hans Karlander. I styrelsen sitter Jan Thomas, Finn Johnsson, Paul A Rabi, M Johan Widerberg och Charlotte Ljunggren. Familjen Thomas är rejält medieskygga och undviker intervjuer:

En av dem är Jan Thomas, 58, ägare till Thomas Concrete Group, i Sverige mer känt under företagsnamnet Färdig Betong.

– Det var en intervju med min far på nittiotalet. Det kan räcka, säger Jan Thomas per telefon från USA där företaget har en stor verksamhet.

Förutom verksamheten i Sverige är företaget verksamt i USA, Norge, Polen och Tyskland.

Mer: Sydsvenskan, GP, Betong1, 2, 3VA,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen 2014.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.