Bauer Media – största privata radioföretaget

Sen år 2015 är Bauer Media (tidigare SBS Discovery Radio med annan ägare) det största privata företaget när det gäller traditionella radiosändningar i Sverige. Företaget ägs av den tyska familjen Bauer och har säte i Hamburg med verksamhet i ett 20-tal länder. Näst största privata företag på den svenska radiomarknaden är Modern Times Group (MTG). När det gäller musiklyssnande så är dock Bauer Media betydligt mindre än Spotify och många andra onlineföretag. Spotify omsätter tre gånger så mycket som Bauer Media i Sverige.

I Sverige äger företaget radiokanalerna Mix Megapol, Rockklassiker, Svensk Pop och Vinyl FM. Dessutom äger företaget NRJ-stationerna men de driv spå uppdrag av ägaren av  franskägda RBS Broadcasting. Förutom vanlig radio driver Bauer Media också poddcastföretaget Radio Play. Företaget äger 92 varumärken för olika radiostationer och poddar i Sverige, däribland de redan nämnda och bl.a. Vinyl 107, myVoice, myRock, Radio City och C Radio City.

Omsättningsmässigt är Bauer Media också det största radioföretaget i Sverige även om jämförelser med MTG inte går att göra då ingen separat redovisning av MTG:s radioverksamhet finns.

Bauer Media i Sverige ägs av det tyska företaget genom bolaget i Ryssland och det svenska holdingbolaget Bauer Media Group Sweden Holding AB. Radioverksamhten bedrivs i en rad dotterbolag till detta bolag där det största är det rörelsedrivande bolaget Bauer Media AB. Antalet anställda är omkring 160.

I styrelsen för Bauer Media Group Sweden Holding AB sitter Staffan Mikael Rosell, Jan Stefan Hamberg, Paul Anthony Keenan och Sarah Jane Vickery. e två förstnämnda utgör också hela styrelsen i radioföretaget Bauer Media AB.

Förutom i Sverige är Bauer Media ett ledande radioföretag i Polen, Slovakien, Tyskland, Finland, Danmark, Norge och Storbritannien. I Tyskland oh Storbritannien har företaget även TV-kanaler.

Företaget har också närvaro på internet med digitala produktioner, söktjänster, portaler, tidningar i flera olika länder och på flera olika språk samt ger ut en lång rad tidskrifter, veckotidningar och magasin.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 svar på “Bauer Media – största privata radioföretaget”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.