Privatiseringsprofitörer – Restate

Restate Bjurfors Isaksson Partners AB är en så kallad ombildningskonsult. Det vill säga ett företag som arbetar med att privatisera fastigheter genom ombildning till bostadsrätter. För detta arbete tar de ofta hutlöst betalt. Efter ombildningen agerar de också ofta som förvaltare av fastigheten på avtal med bostadsrättsföreningen,

På sin hemsida skryter Restate om att de är störst i Sverige. I huvudsak är det en hemsida som är snygg och flott men den innehåller i stort sett ingen som helst information om bolaget. För att få information om bolaget som innehåller fakta kräva en koll i media om fastighetsbranschen.

Hem och hyra har granskat bolaget i en serie artiklar. Flera anställda i bolaget samt VD:n Patrik Rosén har polisanmälts och kritiserats för flera olika ombildningar. I exempelvis Rågsved, Hallonbergen och Bagarby i Sollentuna (Malmvägen). Minst en anställd har dömts för brott i samband med en ombildning.

Moderbolag för Restate Bjurfors Isaksson Partners AB är Restate Holding AB och ägare är Jan Bjurfors och Björn Isaksson. De är också styrelseledamöter i Restate Holding AB tillsammans med Patrik Rosén. Styrelsesuppleant är Tanja Sjönvall. Patrik Rosén har en mängd olika styrelseuppdrag i bostadsrättsföreningar vid sidan av hans olika uppdrag inom Restate-koncernen.

Läs mer:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.