Telenor – Canal Digital och Bredbandsbolaget

Telenor är ett norskt statsägt telefonbolag som har såväl telefon som medieverksamhet i Sverige. De äger två medieföretag, Bredbandsbolaget som tillhandahåller bredband och kabel-TV och därför konkurrerar med ComHem (ägt av Kinnevik) och Telia. Bredbandsbolaget driver och TV-verksamhet via nätet genom BBB Stream. Telia har sin egen motsvarande TV-tjänst, Telia Play Plus, som dock är betydligt större än BBB Stream. Bredbandsbolaget redovisade under 2016 en omsättning på 2 152 mkr och en rörelsevinst på 185 mkr.

Vid sidan av bredbandstjänsterna så bedriver Telenor via Canal Digital också Kabel-TV och satellit-TV-områdena. Deras svenska verksamheter (vilka drivs i bolagen Canal Digital Sverige och Canal Digital Kabel­-TV) omsatte sammanlagt 1 855 mkr med en vinst på 255 miljoner. Canal Digital är huvudsakligen verksamt på marknaden för satellit-tv-distribution och har en marknadsandel på 51%.

Telenor Sverige AB består av B2 Bredband AB (Bredbandsbolaget), Canal Digital Kabel-TV AB, Glocalnet Scandinavia AB, Ownit Broadband AB och Telenor Gauntlet Holding AB med totalt närmare 1 700 anställda. Styrelsen i Telenor Sverige AB består av Berit Svendsen, Geir Dyngeland, Håvard Naustdal och Anna Maria Reinholdsson.

Canal Digital Sverige AB har 60 anställa och styrelsen består av Ragnar Kårhus, Anders Christiffersen Bade och Helge Olav Bergan. Företaget ägs av Canal Digital AS i Norge som ägs av Telenor.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Ett svar på “Telenor – Canal Digital och Bredbandsbolaget”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.