Ahlmark Lines

O.F. Ahlmarks Eftr. & Co AB är moderbolag i en rederikoncern som bildades redan 1847 i Karlstad av Oscar Ferdinand Ahlmark. Sen 1921 ägs företaget i huvudsak av familjen Hemmingsson.

Idag är rederiverksamheten inriktad på transporter av skogsprodukter men dessutom ingår företaget Wermia med försäljning av byggbeslag och lås, tillverkning av grafiska produkter och annat, det brittiska skogsföretaget Euroforest Ltd och en del andra bolag i koncernen som har ungefär 1 300 anställda och därmed är ett av Sveriges större rederiföretag. Rederiverksamheten och ägandet av fartygen finns framförallt i dotterbolaget Ahlmark Lines AB. Rederiet har 7 fartyg, de flesta med nederländsk flagg och nåt enstaka med Antigua & Barbuda som flaggland. Det sistnämnda är en så kallad bekvämlighetsflagg. Huvudkontoret för Ahlmarks finns fortfarande i Karlstad.

Patria

Bemanning inklusive drift av fartygen sköts i allmänhet av andra bolag, främst MF Shipping Group. MF Shipping Group som också sköter bemanning och drift för svenska Thunbolagen har ungefär 1 000 anställda och sköter 57 fartyg för närvarande.

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen 2014.

Läs också: Karlstads varv

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.