HBO Nordic

HBO Nordic är en tjänst för strömmad film och TV som finns i alla nordiska länder förutom Island. I de flesta andra länder är HBO (Home Box Office) enbart en eller flera betal-TV-kanaler och i USA är företaget det äldsta existerande betal-TV-företaget. I Sverige är HBO Nordic det fjärde största företaget när det gäller abonnemangstjänster på strömmad film och TV. Större är Netflix, Viaplay och C-More.

I motsats till Netflix har HBO ett dotterbolag i Sverige, Home Box Office Nordic Investments AB som har sin verksamhet i dotterbolaget HBO Nordic AB, som 2016 omsatte cirka 600 miljoner kronor och hade cirka 30 anställda. I styrelsen för mediebolaget HBO Nordic AB sitter Bernadette Susana Aulestia och Szilveszter Antal Pálvölgyi och holdingbolaget är också Alessandra Francesca Chichi ordinarie styrelseledamot medan hon är suppleant i HBO Nordic AB.

Internationellt ingår Home Box Office Inc i Time Warner Inc. Företaget producerar en stor mängd egna TV-serier. Time Warner Inc är ett av världens största mediaföretag med 25 000 anställda och en omsättning på 28 miljarder dollar. I Time Warner ingår också Turner Broadcasting System med kanaler som CNN, TNT, Cartoon Network osv samt filmbolaget Warner Bros.

Diagram från Audience Project

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Ett svar på “HBO Nordic”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.