Robert Weil

En gång i tiden tillhörde Robert Weil storspelarna på börsen. Numera är han en mindre betydande kapitalist och finansmagnat. Basen för hans verksamhet är investmentbolaget Proventus. Proventus är idag ett riskkapitalbolag med verksamhet inom private equity och annan finansverksamhet.

Direktinvesteringarna är Artek, ett finskt möbelföretag baserat på arvet efter arkitekten Alvar Aalto, leksaksföretaget Brio, vindkraftföretaget PWP som man äger tillsammans med Wallenbergarnas Foundation Asset Management (FAM) och Folksam och slutligen också det brittiska möbelföretaget Tom Dixon.

Vidare har man ett antal strukturfonder som tillhandahåller lån till olika företag.

Dessutom har Proventus initierat en rad verksamheter med inriktning på kulturverksamhet. Judiska Teatern, Magasin 3 konsthall, Berättarministeriet och Kultur utan gränser är sådant som Proventus äger och engagerat sig i.

I styrelsen för Proventus sitter Robert Weil, Daniel Sachs från finansdynastin Sachs, Mikael Kamras och Robert Ohlsson. Daniel Sachs är VD. Totalt finns omkring 450 anställda i koncernen. Daniel Sachs syster Fanny Sachs är gift med Marcus Wallenberg.

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen 2013.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.