Ägarutredningen – Bonnier

Släkten Bonniers ägarintressen i det svenska näringslivet dominerades såväl år 1963 som år 1985 av företag som bedrev förlags- och tryckerirörelse samt tidningsutgivning och näraliggande verksamhet. Sysselsättningsmässigt störst av dessa företag år 1985 var helägda Bonnierföretagen med omkring 6 000 anställda.

Därutöver var släkten Bonnier under hela perioden största ägare i bl. a. Dagens Nyheter, Grafoprint och Pressbyråns Intressenter AB PIA med sammanlagt närmare 14 000 anställda och delad största ägare i Holmens Bruk med drygt 4 000 anställda. Totalt omfattade släkten Bonniers kontrollinnehav år 1985 således företag med drygt 24 000 anställda.

Efter år 1985 har släkten Bonniers ägarintressen i näringslivet förändrats i första hand genom att innehavet i Holmens Bruk såldes till MoDo år 1988.

Ägarutredningen SOU 1988:38

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.