Oljola

Oljola AB är ett mindre tankrederi i Göteborg som har sitt ursprung på Donsö, men som idag har sin adress i Göteborg. Grundades 2004. Verksamheten startade dock 1978 när Ola Nilsson tog över bensinstationen på Donsö. Senare köpte ett antal mindre oljefartyg för att leverera bunkerolja och så småningom såldes bensinstationen

Företaget har i alla fall tidigare samarbetat med Stena Oil, ett större oljerederi, som chartrat de två tankers som Oljola äger. Tankers som numera är flaggade i Sverige men tidigare tycks ha haft färöisk bekvämlighetsflagg. Stena Oil levererar fartygsbränsle, så kallad bunkerolja och tar hand om oljeavfall från större fartyg.

I styrelsen för Oljola sitter, förutom far och son Nilsson, också  Knut Robert Pokorny, Matias Segundo Bordieu och Karl Olof Martin Guldhed. Bolaget har två dotterbolag, Oleum AB och färöiska Sp/f Gotship. Oljola har 14 anställda.

Knut Robert Pokorny verkar vara engagerad i ett antal mindre finans- och fastighetsbolag medan de andra styrelsemedlemmarna bar återfinns i Oljola-koncernen

Det har inte gått att hitta någon direkt koppling till fiske, men det har funnits många med namnet Nilsson som ägt eller varit delägare i fiskebåtar på Donsö så kanske fisnnd et ändå nån koppling nånstans.

Oljaren

Oljaren

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,, , , , ,

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.